Bugetul unui proiect de vopsire industriala

Bugetul unui proiect de vopsire industriala

Proiectele industriale de vopsire pot ajunge sa coste sume foarte mari.

Avand in vedere acest lucru, managerii de facilitati cauta, de obicei, oferte de la potentialii contractori la inceputul procesului – incepand cu estimari care cuprind tot ceea ce si-ar dori sa se faca, apoi reducand sfera lucrarii pana cand le sunt satisfacute nevoile bugetare.

De obicei, vopsirea trebuie aprobata de factorii de decizie la nivel inalt. Ei doresc sa inteleaga cazul de afaceri din spatele proiectului inainte de a se implica.

Ar trebui sa asteptati sa incepeti proiectul pana cand aveti bugetul complet?

De obicei, cel mai bine este sa incepeti cu un job cat mai curand posibil. Cu cat incepi mai devreme, cu atat mai devreme poti termina – si pentru majoritatea echipelor este mult mai usor sa aprobe jumatate din bugetul proiectului in sase luni, decat in douasprezece.

Clientii pot estima costul total? Daca da, cum?

Multi clienti ajung sa petreaca mult timp in „misiuni de constatare a faptelor” care nu duc nicaieri. Pentru a lua legatura cu specialistii nostri, acceseaza vopsitorie electrostatica Bucuresti.

Exista multi factori diferiti care influenteaza costul final, inclusiv:

 • Metri patrati ai unitatii dvs.
 • Sunt necesare pregatiri de suprafata.
 • Tipurile de vopsele care trebuie utilizate.
 • Numarul de straturi de aplicat.
 • Echipament si personal necesar.
 • Utilitati precum generatoare si apa.
 • Perioada de timp (daca termenele limita sunt un factor).
 • Probleme neprevazute in timpul proiectului.
 • Cantitatea de aglomeratie in zona.
 • Ce echipament trebuie protejat.

Inutil sa spunem ca este mult de luat in considerare. Estimarea cu precizie a unui proiect mare de vopsire industriala necesita multi ani de experienta. Chiar si un manager de proiect expert trebuie sa ia in considerare cu atentie toate variabilele si modurile in care proiectul si afacerea dvs. ar putea interactiona.

Avand in vedere acest lucru, cel mai bun lucru pe care il puteti face pentru a va proteja bugetul este sa elaborati o declaratie de lucru cuprinzatoare.

Ce pot face proprietarii de afaceri pentru a economisi bani?

Pe langa o excelenta declaratie de lucru, exista doua lucruri pe care le puteti incepe imediat pentru a va face proiectul mai eficient.

Faceti zonele de vopsit foarte disponibile

Cu cat este mai usor pentru antreprenor sa intre, sa iasa si sa se miste in jurul zonei de vopsit, cu atat lucrarea va fi finalizata mai devreme si cu atat este mai usor sa se evite risipa de resurse. Acest lucru ar putea cere sa va ganditi la cele mai bune modalitati de a reorganiza anumite fluxuri de lucru, dar merita. Asta poate face o mare diferenta in ceea ce priveste cat de mult poti realiza si cat de repede.

Faceti facilitatile disponibile daca este posibil

Aproape intotdeauna este mai bine sa oferiti antreprenorului dvs. acces la o linie de apa, decat sa platiti taxe diurne separate pentru o cisterna cu apa. Ar trebui sa evitati sa faceti acest lucru numai daca exista motive specifice pentru a face acest lucru pe baza costurilor cu apa sau a disponibilitatii acesteia.

Un alt domeniu in care se pot economisi bani (uneori) este cu un compresor de aer. Asigurati-va ca instalatia dvs. poate sustine cerintele CFM de care are nevoie contractorul dvs. Acest lucru va poate economisi incarcaturile compresorului de aer.

Cum se aplica vopseaua electrostatica?

Aplicarea vopselei electrostatice nu este un proces de zi cu zi. Un vopsitor industrial calificat va folosi un pistol special de pulverizare incarcat static, cu un compartiment pentru ca vopseaua pulbere sa fie aplicata corect.

Vopseaua este apoi ejectata cu o sarcina pozitiva sau negativa (in functie de sarcina de pe suprafata de vopsit) pentru a se asigura ca stratul este lipit corespunzator. Pulberea este apoi trasa ca un magnet pe suprafata piesei de vopsit si fixata permanent acolo. Ultimul pas este sa incalziti piesa intr-un cuptor la 400 de grade Fahrenheit. In vopsirea electrostatica, eficienta maxima de transfer are loc atunci cand rezistivitatea substratului acoperit este in intervalul 105 pana la 107 ohm-cm.

Acest proces produce un rezultat impecabil fara pete.

Beneficiile vopsirii electrostatice

Dupa cum am mentionat mai sus, vopseaua electrostatica este o acoperire cu multe calitati. Sa ne uitam la cateva dintre celelalte avantaje ale utilizarii acestei vopsele:

 • Limiteaza utilizarea uleiurilor sau solventilor
 • Disponibil intr-o gama larga de culori si finisaje (lucius, satinat, metalic sau mat)
 • Uscare foarte rapida
 • Foarte rezistent la umiditate, coroziune si zgarieturi
 • Performanta excelenta pe termen lung
 • Usor de utilizat impreuna cu alte metode de tratare a echipamentelor, cum ar fi reconditionarea echipamentelor.

Care sunt dezavantajele vopsirii electrostatice?

Ca orice altceva, aceasta vopsea are dezavantajele ei. Cu toate acestea, exista doar cateva dezavantaje:

 • Nu este potrivit cand sunt necesare mai multe straturi de vopsea
 • Substraturile trebuie sa fie incarcate electric pentru a fi compatibile
 • Nu poate fi amestecat cu alte vopsele
 • Necesita echipament special