Sfaturi pentru a vă menține anvelopele în formă, astfel încât să fiți în siguranță

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să faci asta:

  1. Verificați lunar presiunea în anvelope.  

O anvelopă poate pierde și mai mult în climatul rece. Deci, dacă te bazezi pe mecanicul tău pentru a verifica presiunea în anvelope doar la schimburile de ulei sau la rotația anvelopelor, s-ar putea să te pui în pericol pe tine și pe familia ta.

 Anvelopele subumflate reduc manevrabilitatea vehiculului și consumul de carburant și pot duce la uzura prematură a benzii de rulare și o explozie catastrofală.

Verificând regulat presiunea în cauciucuri, le puteți prelungi durata de viață. Pentru a găsi presiunea adecvată în anvelope pentru mașina dvs., verificați manualul de utilizare sau eticheta de pe stalpul ușii mașinii.

  • Inspectați anvelopele în mod regulat, mai ales înainte de călătoriile lungi.

 În momentul în care verificați presiunea în anvelope sau vă spălați mașina, faceți o inspecție fizică a anvelopelor. Nu vă fie teamă să vă puneți pe mâini și în genunchi pentru a vă face inspecția. Lucrurile de căutat includ crăpături, umflături și obiecte care ar putea să fi perforat anvelopa, cum ar fi cuie, șuruburi, sticlă sau pietre. Dacă unul dintre aceste obiecte găsește peretele lateral al anvelopei dvs., anvelopa dvs. va trebui înlocuită.

Dacă plecați într-o călătorie lungă, verificați-vă presiunea în anvelope și inspectați-vă anvelopele înainte de a pleca de acasă. Este mult mai ușor să vă inspectați anvelopele în siguranța și confortul propriului garaj sau ale drumului decât pe marginea autostrăzii, cu mașinile care trec cu 130 km/h pe lang advs, sau mai repede.

Dacă întâmpinați o defecțiune a anvelopei în timpul călătoriei, luați în considerare apelarea unui profesionist în anvelope din zona respectivă pentru a vă ajuta să vă schimbați sau să înlocuiți anvelopa.

  • Nu supraîncărcați vehiculul.

Pe panoul de pe stalpul ușii se află informații despre greutatea pe care o poate suporta vehiculul în siguranță. Supraîncărcarea unui vehicul poate provoca, de asemenea, defectarea anvelopelor.

  • Nu așteptați până când anvelopele tale sunt pe patul de moarte pentru a le înlocui.

De exemplu, alegând anvelope de la Vadrexim vei beneficia de cel mai bun raport calitate/preț de pe piață si de montaj pe loc la cumparare. Nu trebuie decat sa intri pe site-ul https://www.vadrexim.ro/ , sa-ti comanzi un set nou de anvelope si i-l vei primi acasa cu Livrare Gratuita oriunde te-ai afla in Romania.