RAV 4: cum să îți alegi un SUV fiabil și versatil

Fiind un SUV compact, Toyota RAV 4 este o mașină robustă, dar și versatilă în același timp, ea fiind perfectă pentru orice tip de aventură. Această mașină este una dintre cele mai populare modele de mașină ale producătorului japonez, primul model fiind lansat în 1994. Ea a fost mașină care a deschis calea către segmentul crossoverelor compacte, iar pe măsură ce a trecut timpul RAV 4 a început să se bucure de un interes din ce în ce mai mare.

În anul 2005, a apărut a treia generație a acestei mașini, ea oferind o caroserie mai mare, dar și unele caracteristici avansate cum ar fi un motor și o altă suspensie. În acest an a fost introdusă și opțiunea motorului V6, oferind acestui RAV 4 mai multă putere și capacitate. 

Ultima generație este pe piață din 2019, ea a adus un aspect mai robust și mai îndrăzneț aceasta dispunând de un sistem hibrid îmbunătățit, de un model hibrid cu autonomie, dar și performanțe electrice impresionante, de aceea acest RAV4 Toyota a început să fie din ce în ce mai apreciat.

De ce acest SUV este o alegere interesantă – cum îl alegi?

Remarcându-se printr-un design aparte, atât dacă este să vorbim la interior, cât și la exterior, precum și un aspect atrăgător și sportiv, RAV 4 se remarcă prin capota înaltă, dar și grila proeminentă. Ea are o prezență impunătoare pe șosea, în timp ce LED-urile sunt înguste. Lumina de zi adaugă un aspect futurist mașinii, ea ieșind în evidență printr-un aspect cu adevărat special, dar și modern în același timp.

Un alt lucru pe care trebuie să-l știți despre RAV 4 este că această mașină mai este disponibilă și într-o gama variată de culori, dar și de opțiuni de personalizare. Dacă preferați culorile metalizate sau chiar efectul mat, atunci această mașină este o soluție bună pentru voi. De asemenea, ea mai iese în evidență și prin diferite tipuri de jante, dar și culori la interior, de aceea fiecare șofer va reuși să găsească o variantă potrivită pentru nevoile sale și va aprecia această mașină.

Interiorul este un amestec armonios care îmbină funcționalitatea cu stilul, mașina oferind pasagerilor un spațiu generos în care își pot depozita multe lucruri, mașina ieșind în evidență printr-un portbagaj destul de mare. Se pot transporta bagaje pentru o excursie chiar și pentru 4 sau 5 pasageri. 

Materialele folosite sunt și ele de calitate, iar în ceea ce privește finisajele, acestea fac ca mașina să iasă foarte bine în evidență. Habitaclul are un aspect premium, de aceea acest RAV 4 este o mașină excelentă din toate punctele de vedere.

Sistemul de infotainment cu care este echipat RAV 4 este unul ușor de utilizat, acesta incluzând un ecran tactil de 8 sau 9 inch. Sistemul acesta este compatibil cu Apple CarPlay, dar și cu Android Auto, lucru care îi oferă o conectivitate optimă și îl face să fie perfect pentru smartphone-urile pasagerilor. Sistemul de navigație opțional este un aliat prețios în ceea ce privește derularea, dar și planificarea călătoriilor, cu toate că acest sistem începe să piardă din ce în ce mai mult teren în fata posibilității de conectare a telefonului pe Google Maps sau pe Waze.

Performanța oferită de Toyota RAV 4

Un alt motiv pentru care acest RAV 4 este apreciat îl constă performanța, dar și eficiența sa. El are o gamă variată de motorizări, iar motorul de benzină de 2.0 litri îi oferă un echilibru pe care îl veți aprecia între economie de combustibil, dar și performanță. 

Mai există și alternativa hibridă, aceasta combinând motorul pe benzină de 2.5 litri cu unul electric, în acest fel asigurându-se o eficiență sporită, dar și o autonomie mult mai mare în regim electric dacă se dorește acest lucru.

Atât consumul de combustibil, cât și emisiile de CO2 variază în funcție de motorizare, dar și de echipare, iar versiunile hibride oferă cel mai mic consum, dar și cele mai reduse emisii de CO2. În acest fel RAV 4 este o opțiune excelentă și din punct de vedere eco-friendly. Toyota ține foarte mult la politica sa de mediu, firma investind mult în dezvoltarea de tehnologii, dar și de soluții prietenoase cu natura, de aceea această mașină este o opțiune de avut în vedere.

Un alt lucru pentru care ar trebui să vă intereseze această mașină îl constă tehnologia sa și anume că aceasta este una de ultimă generație. Pachetul Toyota Safety Sense include o serie de sisteme de asistență, dar și de siguranță. Ea include un sistem de frânare automată în caz de urgență, recunoașterea semnelor de circulație, avertizarea la părăsirea benzii de circulație, dar și controlul automat al farurilor. 

Descoperiți avantajele Toyota RAV4 – Eficiență, confort și siguranța

Experiența oferită de model și prețul de achiziție

Toate aceste sisteme contribuie la o experiență excelentă din punctul de vedere al condusului, aceasta fiind mai sigură, dar și mai relaxantă din acest punct de vedere. Sistemul de frânare este și el unul mai avansat, acesta fiind caracterizat de discuri ventilate pe ambele punți, ele asigurând o frânare eficientă, dar și sigură în același timp.

În ceea ce privește RAV4 preț, prețurile acestei mașini variază în funcție de echipări, dar și de motorizări, ele fiind adaptate nevoilor, dar și bugetului fiecărui client. Prețurile pot începe de la 39.000 de euro pentru o echipare standard, acestea ajungând până la 51.000 de euro pentru versiunea de top și anume pentru Luxury Premium Hybrid. 

Un aspect interesant este că orice autoturism Toyota nou vine și echipat cu o garanție de 6 ani în limita a 200.000 de kilometri. Modelul își păstrează foarte mult valoarea la revânzare datorită renumelui, dar și a materialelor caracterizate printr-o fiabilitate foarte bună.

Dacă aveți în vedere un RAV4 Toyota, atunci trebuie să știți că acesta este un concurent serios în segmentul SUV-urilor, el oferind un design atractiv, dar și o performanță pe placul vostru. Veți avea parte de niște caracteristici excelente, iar din punctul de vedere al siguranței veți avea și aici de câștigat. Este o idee foarte bună să aveți în vedere un astfel de SUV, el fiind perfect pentru orice fel de aventură, punându-vă la dispoziție performanțele, dar și tehnologiile pe care le doriți.