Pistolul airsoft – distracție cu realism deplin

Airsoft este o alternativă la paintball, dar armele folosite au un aspect mult mai realist, iar participanții acordă o mare atenție echipamentului și accesoriilor.

Ce înseamnă airsoft?

Airsoft folosește pistoale care sunt replici fidele ale armelor de foc, realizate de obicei la scară 1:1, care trag cu bile de plastic cu un diametru de 6 mm. Problema incontestabilă a airsoftului este lipsa de urme lăsate de bile pe haine. Cu toate acestea, acest lucru îl face o formă de joc de elită, punând fair-play-ul la cel mai înalt nivel.

Unele surse indică faptul că airsoft-ul provine din Japonia postbelică. După al Doilea Război Mondial, Japonia a putut avea doar forțe de apărare. Datorită capacității limitate de a produce arme, guvernul acestei țări a folosit replici ale armelor pentru a-și antrena forțele.

Datorită aspectului realist al armelor air soft și atitudinii generale a jucătorilor, atmosfera de distracție predomină. Participanții la jocurile airsoft acordă o mare atenție îmbrăcămintei și echipamentelor care creează o atmosferă cu totul deosebită.

Cât costă un pistol airsoft?

Desigur, răspunsul la această întrebare depinde de mai mulți factori. În primul rând, cât de mult vrei să investești în jocurile airsoft? La fel ca în orice altceva, cu armele airsoft primești ceea ce plătești. Există o gamă largă de arme din care poți alege, de la relativ ieftine și de scurtă durată până la destul de scumpe și durabile. 

Specificațiile pentru modelele de arme de airsoft mai ieftine tind să se aplice doar pentru primele câteva utilizări, deoarece se uzează destul de repede. Dacă crezi că acest sport ar putea deveni un adevărat hobby, atunci ar trebui să te aștepți să plătești de la 150 de euro în sus pe diferite modele de pistoale cu arc.

Pistoalele Airsoft pot avea o varietate de specificații și opțiuni diferite, care afectează prețul. Câteva lucruri care ar putea dicta prețul unei arme sunt: ​​cantitatea de putere pe care trebuie să o aibă arma, gradul de precizie, cantitatea de muniție de care vrei să fie capabilă arma. Cu cât mai multă putere, precizie, durabilitate, muniție și realism, cu atât va costa mai mult arma.

Este sigură această distracție?

În general, airsoft-ul este un sport sigur și plăcut, dar acest lucru se datorează faptului că sunt aplicate reguli stricte, necesare pentru a exista garanția că toți jucătorii se comportă în siguranță. Cel mai semnificativ pericol pe care îl prezintă armele airsoft este posibilitatea de a fi împușcat în ochi, cea mai vulnerabilă parte a corpului într-un meci de airsoft. De aceea, ochelarii de protecți sunt esențiali!