Greșeli frecvente atunci când te epilezi

Aproape toate femeile, și chiar și unii bărbați, nu concep să nu se folosească de multe metode de epilare pentru a scăpa de părul în exces de pe anumite porțiuni ale corpului. De departe, cea mai populară metodă este cea care presupune utilizarea de ceara epilat, pentru că avantajele sunt nenumărate și le cunoaște toată lumea. Cu toate acestea, deși este una dintre cele mai vechi și cunoscute metode, asta nu înseamnă că este întodeauna efectuată fără greșeală. Dimpotrivă, sunt chiar multe erorile care însoțesc această procedură, iar în rândurile următoare ți le vom prezenta și ție, în speranța că pe viitor nu le vei mai repeta.

Nu știi direcția de aplicare și smulgere a fâșiilor de ceară

Pentru că este una dintre metodele de epilare care implică destul de multă durere, majoritatea persoanelor vor să scape cât mai repede de această ședință. Este mult mai simplu să apelezi la serviciile unei cosmeticiene cu experiență, dar nu este chiar atât de dificil să te epilezi și acasă. În acest caz, aplică fâșiile de ceară în sensul creșterii firului de păr și îndepărtează-le rapid, dintr-o singură mișcare. Va fi mult mai puțin dureros, dar vei scăpa și de neplăcutele iritații sau fire de păr crescute pe sub piele.

Te epilezi fără să exfoliezi înainte

Indiferent care este metoda de îndepărtare a părului nedorit pe care o folosești, o exfoliere înainte este cea care te ajută enorm ca procedura să fie una mult mai eficientă. Vei găsi în comerț numeroase produse special concepute pentru exfoliere, iar dacă ești adepta metodelor naturale, zahărul, zațul de cafea sau mălaiul sunt la fel de eficiente.

Te epilezi în grabă

Nu degeaba se spune că ”graba strică treaba”, așa că niciodată nu te epila pe fugă. Dacă nu ai timp să te epilezi cu ceară caldă, nu este nicio problemă, apelează la benzi epilat cu ceară rece, cu care reușești să te achiți cu brio de sarcina de a scăpa de părul în exces.

Nu respecți instrucțiunile de utilizare

Simți că epilarea cu ceară nu este o metodă care să fie pe placul tău pentru că implică destul de multă durere? Nicio problemă, poți încerca crema depilatoare, care te scapă de neplăcuta pilozitate fără niciun fel de disconfort. Atenție însă: întotdeauna respectă recomandările trecute pe ambalajul cremei de către producători. Crede-ne, nu degeaba se fac acele recomandări! Chiar dacă ai impresia că dacă ții mai mult crema pe piele aceasta va avea un efect mai bun, în realitate nu este deloc așa, și nu faci decât să îți agresezi și mai mult stratul superior al epidermei. De asemenea, acea recomandare de a testa înainte produsul chiar trebuie urmată, deoarece unele dintre ingredientele care intră în compoziția cremei de epilat ar putea să îți cauzeze anumite neplăceri cutanate sau alergii, și chiar nu ai nevoie de așa ceva.

Nu aplici o loțiune hidratantă după epilare

Pentru a avea parte de acea piele fină și catifelată, este nevoie să aplici o loțiune intens hidratantă după ce te-ai epilat. Pielea ta va fi mult mai moale și cu un aspect plăcut, așa că nu uita de această operațiune.

Faci imediat duș sau baie

Nu te grăbi să te bagi sub duș sau la baie imediat ce ai terminat ședința de epilat, ci mai bine așteaptă până a doua zi, sau măcar câteva ore. Nici la solar sau la piscină nu este indicat să mergi, pentru a nu traumatiza și mai mult pielea și a infecta porii rămași deschiși. În cazul epilării inghinale, folosirea de lenjerie de bumbac este indicată și las-o deoparte pe cea fabricate din materiale sintetice.