Cunosti marile beneficii ale dansului?

Cunosti marile beneficii ale dansului?

Dansul este una dintre cele mai vechi practici artistice care exista. Nu numai ca este o arta, dar este, de asemenea, un exercitiu complet care ne ajuta sa ne imbunatatim corpul si sa ne intarim sanatatea. Va invitam sa descoperiti toate beneficiile dansului pentru copii si adulti.

Beneficiile dansului pentru adulti

Promovarea relatiilor sociale

Dansul este o activitate sociala in care interactionam continuu cu alte persoane. In plus, serveste pentru a cunoaste oameni noi si pentru a extinde cercul de prieteni. Vezi detalii accesand pagina de  cursuri de dans pentru adulti.

Amelioreaza stresul si anxietatea

Dansul elibereaza dopamina, adrenalina si noradrenalina, responsabile pentru eliberarea stresului. Asadar, dupa o sedinta de dans te vei trezi mult mai binedispus si intr-o stare buna.

In plus, ridicand nivelul deendorfinedin organism, dansul luptaimpotriva starilor de depresie,anxietate si stres mental, oferind un mare sentiment de bunastare.

Imbunatateste stima de sine

Pe masura ce incepi sa inveti pasi noi, va fi momentul in care sa  te bucuri de dans, este cheia sa te simti mai increzator in tine si sa poti arata ca stapanesti situatia.

Ajuta memoria si sanatatea mintala

Conform mai multor studii, dansul previne dementa si alte boli degenerative, intareste memoria si concentrarea si are grija de activitatea creierului.

Exercitiile aerobice efectuate in dans incetinesc pierderea de volum in partea creierului care controleaza memoria.

Intareste corpul si ajuta la controlul greutatii

Este unul dintre marile sale avantaje. Datorita exercitiilor aerobice, muschii sunt lucrati si caloriile sunt pierdute. De aceea este un mare aliat al dietelor de scadere in greutate si al acelor oameni care doresc sa ramana la greutatea lor intr-un mod distractiv.

Beneficiile dansului la copii

La copii, le imbunatateste increderea, lupta impotriva obezitatii si dezvolta coordonarea corporala si mentala, printre alte beneficii.

  • Ajuta la dezvoltarea coordonarii miscarilor.
  • Remediaza probleme, cum ar fi picioarele plate.
  • Combate obezitatea infantila.
  • Dezvolta memoria, expresia corpului si echilibrul fizic si mental.
  • Predati disciplina.
  • Dezvolta sensibilitatea celor mici.
  • Incurajeaza socializarea.
  • Relaxeaza si reduce stresul.
  • Imbunatateste increderea in sine a copiilor.

Beneficiile dansului

DANSUL ESTE SANATATE SI CULTURA. BENEFICIILE DANSULUI

  • Cand cautam informatii despre beneficiile dansului gasim sute de articole, care se refera mai ales la contributiile pozitive pe care dansul le aduce sanatatii noastre fizice; intarirea muschilor, flexibilitate, coordonare, echilibru, arderea caloriilor, imbunatatiri ale sistemelor noastre si sanatatea noastra mintala; Ne relaxeaza, functioneaza ca un anti-stres, ne imbunatateste starea de spirit si stima de sine si hraneste creativitatea.
  • Fara indoiala, acestea si multe alte beneficii pe care le avem daca incorporam dansul in viata noastra. Fiecare stil de dans si timpulpe care il dedicam dansului ne vor aduce beneficii intr-o masura mai mare sau mai mica.
  • In plus fata de aceste contributii un beneficiu care este putin mentionat, dar pe care il experimentam pe cei care danseaza si care face din dans o arta care depaseste o disciplina pentru a arde calorii. Dansul ne cultiva. Putem cunoaste si intelege o cultura prin dans.

Dansul inseamna comunicarea cu corpul.

Dansul se naste din acea nevoie de exprimare. Cu dansul spui ce se intampla fara cuvinte, sentimentele sunt exprimate cu miscari. Fiecare pas are un sens si reprezinta un mesaj. Cand ne apropiem de dansurile populare, traditionale sau etnice intram intr-o cultura si traditiile si istoria ei. Ele sunt narate in cantece, transmise cu miscari si coregrafii si vizualizate in costume.

Putem cunoaste o cultura dansand dansurile sale si intelegand motivul fiecarei miscari. Ritmul si versurile unei melodii ne spun o poveste si ne invaluie in mesajul ei. Un dans traditional reflecta comportamentul unei societati si evolutia si transformarea ei in timp.

In aceasta evolutie, se nasc sau se afla deja,  dansul modern. Ele incalca regulile, se deschid si permit un amestec de sentimente si fuziunea ritmurilor. Ele spun povesti noi si genereaza emotii diferite.

Toate dansurile si stilurile ne spun ceva, au un sens. Intelegerea motivului pentru fiecare dans, a pasilor lor, a ritmurilor lor, a instrumentelor pe care le-au folosit, a machiajului si a culorii tinutelor lor, ne imbogateste cunostintele culturale si ne aduce mai aproape de teritorii si credinte indepartate diferite de ale noastre.

Dansul ne imbunatateste sanatatea si ne conecteaza la diferite povesti si sentimente. Exista beneficii multiple , atunci cand dansam ne exprimam sentimentele si pe cele ale altora, ne imbunatatim corpul si mintea si ne imbogatim cunostintele.

 Antidot la osteoporoza: Dansul este un exercitiu de forta care poate preveni pierderea osoasa si ajuta la tonifierea oaselor fara a stresa articulatiile. Multe stiluri de dans necesita miscari care intaresc oasele, cum ar fi tibia, fibula si femurul. Pe termen lung, practica regulata a dansului ar putea preveni osteoporoza.

 Flexibilitate, forta si rezistenta: Dansul imbunatateste abilitatile si abilitatile care sunt foarte importante pentru sanatatea generala. Flexibilitatea, forta si rezistenta care sunt dobandite prin dans ajuta la mentinerea corpului fara raniri.