Cum aleg cea mai bună ofertă de anvelope de iarnă?

Iarna bate la ușă și trebuie să ne gândim din timp că trebuie să echipăm mașina pentru anotimpul rece, astfel încât să nu avem probleme în cazul în care avem de parcurs drumuri lungi acoperite cu zăpadă sau gheață, polei sau mâzgă.

Trebuie să țineți cont că mașina trebuie pregătită din timp pentru orice tip de drum, să nu așteptați să ningă și apoi să vă înghesuiți la service-urile auto. Dincolo de necesitatea de a avea antigel și lichid pentru spălarea parbrizului eficient și la minus 20 de grade Celsius, se impune și schimbul de anvelope. Studiați ofertele de cauciucuri de pe vadrexim.ro din vreme, nu luați decizii pripite, calculați-vă un buget rezonabil, cereți informații și sfaturi de la specialiști și programați o întâlnire în service înainte de a face vreo schimbare pe mașînă.

Montați-vă anvelopele de iarnă potrivite că dimensiune pe mașînă, de preferat acolo unde vi se acordă garanție pentru montaj, se face echilibrarea roților și primiți și garanție pentru cauciucuri.

Acest lucru este recomandat să îl faceți chiar dacă mașina este echipată cu anvelope de dimensiuni mai mari, cu ar fi anvelope vară 225 50 r17 sau de iarnă.

Alegeți anvelope de calitate la prețuri corecte, nu întotdeauna prețul mare reflectă și calitatea cauciucurilor, de aceea este ideal să mergeți pe marca recomandată de producătorul mașinii voastre.

Aflați ce anvelope are mașina din fabrică și păstrați regula. Dacă marca respectivă nu mai există sau considerați că nu vă mai satisface din punct de vedere al fiabilității, consultați varietatea de oferte de anvelope de iarnă la depozitele cunoscute și luați decizia cea mai bună.

Bineînțeles că ar trebui să țineți cont și de drumurile pe care le parcurgeți în mod obișnuit, drumuri cu zăpadă, polei sau gheață, dar și de stilul în care conduceți. Dacă sunteți un șofer „sport”, obligatoriu trebuie să schimbați mai des anvelopele, chiar dacă aveți garanție pentru acestea, importante sunt caracteristicile acestora și gradul de uzură care, nu este exclus, s-ar putea instala mult mai repede la anvelopele de pe mașinile conduse în mod constant pe trasee sinuoase, de tip off-road.

Nu în ultimul rând, alegeți anvelopele de iarnă pe care vi le permiteți, fiindcă ce poate fi mai neplăcut decât cheltuirea unei averi pe anvelope și lipsirea familiei de cele necesare pe parcursul vacanței de iarnă și nu numai.

Și încă ceva: nu uitați să verificați perioduc presiunea anveopelor, nivelul recomandat de presiune este inscripționat, de regulă, pe stâlpul ușii șoferului.

În situația în care vrei să afli mai multe lucruri privind anvelopele de iarnă, poți căuta pe site-ul celor de la Nokian, unde vei găsi lucruri interesante și despre alte tipuri anvelope.