Cel mai bun mod de a pastra fructele si legumele

Cel mai bun mod de a pastra fructele si legumele

Utilizati aceasta diagrama la indemana pentru a va ajuta sa stiti unde si cum sa va depozitati produsele, ce fructe si legume pot fi pastrate impreuna si pe care ar trebui sa le pastrati deoparte pentru a nu se strica.

Risipesti mancarea pentru ca se coace si apoi putrezeste mai repede decat poti sa o mananci? (Ridicam timid mainile impreuna cu tine.) Pastrarea alimentelor in mod corect poate face toata diferenta. Etilena, un gaz natural care este eliberat din unele fructe si legume, accelereaza procesul de coacere. Acesta poate fi un avantaj – pentru a coace rapid un avocado, sigilati-l intr-o punga de hartie -, dar prea multa etilena poate duce la stricarea produselor.

Si nu totul este despre etilena; temperatura joaca si ea un rol, la fel cum si cand spalati un fruct sau o leguma si cum si unde sunt ele depozitate. Utilizati aceasta diagrama si cititi mai departe pentru a va ajuta sa aflati despre depozitarea fructelor si legumelor. Alege raft fructe si legume din plastic gri 4 etaje pe care sa depozitezi fructele.

 Fructe si legume de depozitat la temperatura camerei

  • Banane
  • Busuioc
  • Castravete
  • Vanata
  • Usturoi
  • Grapefruit
  • Fasole verde
  • Lamai
  • Limes
  • Ceapa
  • Portocale
  • Cartofi
  • Dovlecel de vara
  • Cartofi dulci
  • Pepene
  • Dovleac de iarna
  • Zucchini

Pastrati-le pe rafturile dvs., apoi mutati-le la frigider cand sunt coapte

  • Caise
  • Avocado
  • Kiwi
  • Mango
  • Pepeni
  • Nectarine
  • Papaya
  • Piersici
  • Pere
  • Ananas
  • Prune

Ar trebui sa depozitati produsele impreuna sau separat?

A determina daca sa-ti pastrezi fructele si legumele in sau in afara frigiderului este de fapt doar jumatate din lupta. Unele fructe si legume ar trebui pastrate separat, indiferent de locul in care ajung. Gazul etilena, un gaz natural pe care unele fructe il emit, poate accelera procesul de coacere a unor fructe si legume (dar nu si altora). Acest lucru poate fi uneori un lucru bun. Vreti sa coaceti avocado mai repede? Pastrati-l langa o banana coapta intr-o punga de hartie si lasati etilena din banana sa-si faca magia.

Dar nu vrei intotdeauna ca fructele si legumele tale sa se coaca cu rapiditate, pentru ca pot ajunge sa putrezeasca inainte de a le putea manca. O regula generala buna este sa pastrati fructele cu emisii mari de gaze de etilena separat de alte produse. Merele, avocado, fructele cu samburi, perele, bananele si rosiile sunt cativa dintre cei mai importanti infractori, iar verdeturile delicate cu frunze verzi fiind unele dintre cele mai sensibile la gazul etilena.

De asemenea, pastrati ceapa pentru sine. Ceapa adora sa-si impartaseasca parfumul cu vecinii (mai ales dupa ce a fost taiata), asa ca ar trebui sa fie depozitata separat si mai ales departe de cartofi, care se vor ofili si vor incolti mai repede atunci cand ceapa este prezenta.

Cum sa pastrati fructele si legumele taiate

Fructele si legumele feliate sunt minunate pentru a le avea la indemana pentru gustare si pentru a economisi spatiu in frigider. Cele mai multe fructe vor rezista aproximativ 5 zile dupa ce au fost feliate (unele legume cu cateva zile mai mult) atata timp cat respectati cateva reguli: pastrati-le intr-un recipient ermetic si pastrati intotdeauna produsele taiate la frigider. Fructele precum merele, perele, bananele si avocado nu sunt cei mai buni candidati pentru feliere inainte de timp, deoarece se rumenesc rapid.

Cum poti pastra fructele proaspete

Mentinerea fructelor proaspete este esentiala pentru a beneficia de gustul, aroma si nutrientii acestora. Fructele sunt surse importante de vitamine, minerale, antioxidanti si fibre, dar pot deveni uscate sau putrezite in timp, daca nu sunt pastrate corespunzator. Exista insa, cateva metode simple prin care se poate mentine prospetimea fructelor pentru o perioada mai indelungata.

Un mod eficient de a pastra fructele proaspete este sa le depozitati la temperatura potrivita. Fiecare fruct are nevoie de o temperatura si o umiditate diferite pentru a fi pastrate in bune conditii. De exemplu, merele si perele trebuie pastrate la temperatura camerei, in timp ce fructele cu coaja subtire, cum ar fi citricele, ar trebui pastrate la frigider. De asemenea, fructele sensibile la caldura, cum ar fi capsunele si fructele de padure, trebuie pastrate la frigider.

Un alt factor important in mentinerea prospetimii fructelor este umiditatea. O umiditate prea mare poate duce la putrezirea fructelor, in timp ce o umiditate prea scazuta poate duce la uscarea acestora. O solutie simpla este sa pastrati fructele intr-un loc racoros si bine ventilat, unde aerul poate circula in jurul lor. De asemenea, pastrati fructele usor umede, cu ajutorul unor recipiente cu capac care au o deschidere mica pentru a permite aerului sa circule.

Un alt mod eficient de a pastra fructele proaspete este sa le curatati si sa le taiati in bucati mici, astfel incat sa fie usor de consumat. Fructele taiate pot fi pastrate in cutii sigilate la frigider, pentru a preveni oxidarea si pentru a le pastra proaspete pentru mai mult timp.

In plus, puteti folosi si unele trucuri pentru a mentine prospetimea fructelor. De exemplu, puteti adauga un strat subtire de ulei de cocos sau ceara de albine pe coaja fructelor, astfel incat sa fie protejate impotriva oxidarii. De asemenea, puteti utiliza un spray natural pentru fructe, care ajuta la prevenirea putrezirii si a dezvoltarii mucegaiului.

Refinanțarea Creditului Ipotecar: Dobândă Fixă de 5% și Bonus de 2000 de Lei pentru Cheltuieli Notariale

Ce trebuie sa stii despre navigarea pe mare?

Ce trebuie sa stii despre navigarea pe mare?